Polisbild, genrebild
Polisbild, genrebild Foto: Johan Nilsson/TT

Knivbråk i Kvissleby söder om Sundsvall

Polisen: Storleken på det här bråket är något överdriven
3:02 min

Två män och två kvinnor misshandlades av flera personer i Kvissleby söder om Sundsvall igår kväll. En av männen blev knivskuren men blev inte allvarligt skadad.

Det var strax före klockan 23 som polisen larmades till ett asylboende i Kvissleby och enligt tidiga uppgifter till polisen hade 15-20 personer varit inblandade i bråket och 6-7 personer aktiva i själva misshandeln.

– Vad som utlöst det vet vi inte, men till att börja med är det här två olika händelser, dels är det en misshandel som hänt inomhus men det är en ganska lindrig misshandel, och sedan är det en händelse nummer två som är under samma tidsperiod ungefär och som är utomhus, det är där det är flera personer inblandade, säger Börje Öhman, kommunikatör hos polisen.

Har de med varandra att göra de här båda händelserna?

– Nej, egentligen inte, även om samma person finns i båda händelserna, säger Börje Öhman.

Vad som låg bakom bråken är ännu oklart. Börje Öhman poängterar att då det är många inblandade så tar det ofta tid för polisen att få en klar bild över vad som hänt. 

– Jag skulle ändå vilja påstå att storleken på det här bråket är något överdriven, den uppgiften kommer från ett enda vittne. Vad vi kunnat få fram från platsen är att det kan röra sig om mellan 5 och 10 personer, vilket ju är nog allvarligt. Händelse nummer två rubricerades först som grov misshandel men efter att jag pratat med förundersökningsledaren kommer det eventuellt bli rubricerat som misshandel av normalgraden, säger Börje Öhman. 

De misstänkta gärningsmännen var inte kvar när patrullen kom till platsen och söks nu av polisen.

– I det material som finns här på morgonen finns det både målsäganden, vittnen och namngivna misstänkta och sedan finns det ett antal personer som är identifierade av polispatrull som sannolikt har med det här att göra, så utredningsläget tycker jag ser ganska gott ut, säger Börje Öhman.

Vilka paralleller drar ni till det som hänt i Härnösand på sista tiden?

– Det finns inga som helst samband till Härnösandshändelserna. Det här är en händelse som rör de boende och som finns på Toppstigen. Det är två andra händelser där det är många personer inblandade, det är väl den enda likheten, säger Börje Öhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".