Lokala polischefen Tomas Nyberg utanför entrén till polishuset i centrala Härnösand. Foto: Alexander Arvidsson/Sveriges Radio
Foto: Alexander Arvidsson/Sveriges Radio

Polisen i Härnösand i stabsläge efter storbråket

Polisen: Det betraktas som "särskild händelse"
2:42 min

Efter storbråket på Mellanholmen i Härnösand på tisdagseftermiddagen har polisen avsatt mellan 15 och 20 personer som arbetar med utredning av händelsen.

På mindre än en månad har man haft stora gängbråk med kniv inblandat i Härnösand. Efter den senaste händelsen på tisdagseftermiddagen sitter tre personer anhållna, en av dem var också frihetsberövad vid det första storbråket.

– Vi har bildat stab i Härnösand, det är en "särskild händelse" som vi kallar det, mellan 15 och 20 poliser jobbar med det här nu, säger Tomas Nyberg som är lokalpolischef i Härnösand.

Utredningen kring de brott som de tre anhållna personerna är misstänkta för leds av åklagare, men genom staben arbetar man på flera plan, berättar Tomas Nyberg.

– Vi har också de trygghetsskapande åtgärderna med personal i yttre tjänst som jobbar med synlighet och vi har underrättelsepersonal som jobbar med informationsinhämtning, så det jobbas på flera olika håll.

Har ni fler resurser nu efter semestrarna?

– Ja vi har fått fler resurser tillbaka, sedan som jag sa tidigare så är det här en särskild händelse och då innebär det att då kan vi även ta resurser från övriga delar av regionen om det bedöms som nödvändigt, så vi har en hel del resurser på fötter just nu, säger Tomas Nyberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".