Närbild på en polisbil. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Smitare på fri fot efter två olyckor längs E4

Misstänkt rattonykterhet i Härnösand vid midnatt har resulterat i en biljakt, dikeskörning i Ullånger, en bilstöld och senare ytterligare en singelolycka i Docksta. En person är gripen, medan två misstänkta är på fri fot.

Det var vid midnatt som polisen fick in ett tips om misstänkt rattonykterhet i Härnösand. En polispatrull försökte stoppa bilen vid Gallsäter, men föraren försökte köra ifrån polisen och polispatrullen inledde ett förföljande.

Under färden kastade man ut saker på vägen från den jagade bilen. Vid 00.40 i Ullånger körde det jagade ekipaget i diket och de som färdades bilen sprang iväg, enligt polisen. En person fick patrullen tag på, en man född -91 som man behövde föra till sjukvård för omplåstring, innan förhör. Han misstänks bland annat för ringa narkotikabrott och stöld och framkallande av fara för annan.

Man har sedan sökt i området med hundpatrull i natt, men inte lyckats gripa någon av de andra misstänkta.

Strax före klockan 6 på morgonen kom sedan larm om en bil som kört in i mitträcket på E4 i Docksta och där polisen tror att det har samband med händelsen i Ullånger. När en polispatrull kom till olyckan i Docksta fanns inga personer kvar i olycksbilen, som visade sig vara stulen, i Ullånger. 

Under morgonen var polisen kvar i Docksta under några timmar och sökte de misstänkta smitarna, men vid 9-tiden avslutade man den insatsen.

Ärendet är i nuläget brottsrubricerat som framkallande av fara för annan, delvis på grund av att de som färdats i bilen kastat saker på vägen, enligt Jan-Erik Olsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen. Det finns också misstanke om bilstöld, en rad trafikbrott och narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".