Lillemor Göransson, ordförande i Tallnäs Hyresgästförening och för Hyresgästföreningen region Norrland.
Lillemor Göransson, ordförande i Tallnäs Hyresgästförening och för Hyresgästföreningen region Norrland, är med och arrangerar Tallnäsdagen. Foto: Christer Jonasson.

Glädjen i fokus när Tallnäsdagen arrangeras

Lillemor Göransson: Tallnäsdagen betyder allt
0:56 min

Idag arrangeras Tallnäsdagen i Tallnäs i Timrå kommun för 26:e året. Det är Hyresgästföreningen, Timråbo, Svenska kyrkan och Timrå kommun som anordnar dagen.

Tallnäsdagen, som idag arrangeras för 26:e året, är en viktig dag för området Tallnäs. Det säger Lillemor Göransson, som är ordförande i Tallnäs Hyresgästförening och för Hyresgästföreningen region Norrland. Hon är med och arrangerar Tallnäsdagen. 

--Tallnäsdagen betyder allt, tycker jag. Den betyder mycket för vårt område som har dåligt rykte, men det tvättar vi bort en sån här dag. Det här är så positivt så det anar ingen människa. Titta bara på alla glada människor som är här, säger hon.

Visst kan man se det här som en integrationsdag?
– Ja, och det är jätteviktigt. Här blandas svenskar och nysvenskar. Alla är lika välkomna och alla är lika glada. Det här är jättefint, det är fantastiskt. Jag känner mig så stolt, säger Lillemor Göransson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".