Ridskola hoppas på fler elever efter EM-guldet

Sundsvalls ridklubb: Vi vill inviga dem i vår härliga hästvärld!
1:53 min

Svenska ryttare gjorde succé i EM på hemmaplan i Göteborg den senaste veckan och igår toppade Peder Fredricson med att ta hem ett guld i hoppning. Nu hoppas ridskolorna på ett ökat intresse.

Idag är det glada miner bland hästfolket. Matilda Ellingsson, som är ridlärare på Sundsvalls ridklubb, hoppas på uppsving för sporten.

– Vi hoppas att de som inte håller på med ridning och hästar, ser mycket häst, hör mycket om tävlingarna och känner ett intresse att prova på! Vi vill gärna försöka inviga dem i vår härliga hästvärld.

Att Sverige lyckas ta ett guld i EM-hoppningen är riktigt stort.

– Det är en jättehäftig upplevelse att en svensk klarar det, och tar det här guldet. 

Jättehäftig upplevelse att en svensk klarar det!

Att det är en man som vann guldet kan också göra att fler killar blir intresserade av sporten, tror Matilda Ellingsson.

– Att man förändrar bilden att det är inte småtjejer med rosa borstar som håller på i stallet, utan att det faktiskt är killar och män som också rider och är väldigt duktiga. 

Hur lyckas man i en sån här sport om man inte har pengar?

– Det är det som är bra med ridskola. Ofta har man möjlighet att tävla med våra ridskolehästar och på så sätt utvecklas. Så har man kanske längre fram råd att skaffa sig en egen ponny eller häst, säger Sandra Swedell på Sundsvalls ridskola.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".