Polisen sprider en bild på Rune som försvunnit. På bilden står han i rutig skjorta på en altan. Foto: Privat
Polisen sprider nu en bild på Rune som försvann natten till måndag. Foto: Privat

Sökandet fortsätter under kvällen och natten

Polisens insatsledare: Hemvärnets mc-ordonnanser är ovärderlig
1:48 min

Polis tillsammans med frivilliga från hemvärn och Missing people fortsätter sökinsatsen i Bergsåkersområdet efter den 80-åriga dementa man försvunnit. Nu utökas sökande i oländig terräng.

Mannen har varit försvunnen sedan sent i söndags kväll. Boende i trakterna av Bergsåker uppmanas att kolla igenom förråd och andra gårdsbyggnader om mannen skulle ha tagit skydd.

Under natten har sökandet skett på småvägar, men nu i dagsljus utökas sökandet i mer svår terräng.

– Mc-ordonnanserna som hemvärnet stöttar med är ovärderlig. Då kan man köra "ledstångs-sök" även på mindre stigar och i mer oländig terräng, säger polisens insatschef Jessica Johansson.

Får ni tips från allmänheten?

– Vi har fått in tips på morgonen också. Det är vi oerhört tacksamma för. Har man möjlighet att stanna och prata med den här personen man tror skulle kunna vara Rune, så är vi oerhört tacksam. Det kommer in väldigt många tips.

– Rune kan gå väldigt långt, så även om man tänker sig att det här är alldeles för långt ifrån, så ta kontakt, uppmanar Jessica Johansson. 

Finns det någon anledning att misstänka ett brott?

– Inte i nuläget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".