Bengt Sörlin (M), oppositionsråd i Sollefteå
Bengt Sörlin (M).

Sollefteåmoderaten Bengt Sörlin byter parti

Sollefteåmoderaten Bengt Sörlin kommer att lämna moderaterna och gå med i ett annat parti.

Sörlin säger att han missade nomineringstiden för att kandidera till valet nästa höst på grund av att nomineringsförfarandet gjorts om. Han säger att han då ringde partiet och ville fortsätta men fick nej.

– Jag har förmodligen varit obekväm för partiet eftersom jag inte alltid tycker likadant som partilinjen, till exempel vad gäller migrationsfrågan.

Bengt Sörlin säger att när det blev klart att han inte kandiderar för moderaterna så fick han omgående förfrågningar från två andra partier och att han nu håller på att överväga vilket han ska ställa upp för. Innan han fattat beslut säger han inte vilka partier det handlar om.

Sörlin säger också till P4 Västernorrland att han inte kommer att kliva av självmant från sina uppdrag för moderaterna.

– När partiet inte är snällt mot mig som ställt upp så länge, så ser jag ingen anledning att lämna mina uppdrag innan valet. Jag känner mig inte heller alls tvingad att följa partilinjen, säger han.

Bengt Sörlin sitter i både kommunfullmäktige i Sollefteå och i Regionstyrelsen och Regionfullmäktige i landstingspolitiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".