Bukett
Foto SVT Bild

Påstådd postkodvinst var misstänkta bedragare

Flera personer i Sundsvall larmade på fredagskvällen polisen om misstänkta bedragare som påstår att de är från teveprogrammet Postkodmiljonären.

Tre anmälare i Sundsvall har på fredagskvällen larmat polisen om okända människor som kommer på besök eller ringer upp och påstår att de är från Postkodmiljonären.

En metod de misstänkta använder är att en man och en kvinna ringer på med blommor och säger att de är från Postkodmiljonären, på liknande sätt som görs när programmet sänds på både fredagkvällar och lördagkvällar.

De misstänkta bedragarna begär sedan att få reda på kortuppgifter för att, som de säger, kunna föra över vinstsumman, men polisen varnar allmänheten.

– I åtminstone ett fall har de fått med sig både bankkortet och kod, säger Markus Isacson, presstalesperson för polisen.

I andra fall har de misstänkta försökt prata till sig kortuppgifterna via telefon.

De misstänkta bedragarna har främst försökt att lura äldre personer, och metodiken är ny för polisen i regionen.

– Jag har inte sett just det här tidigare här uppe, säger Markus Isacson.

Polisen uppmanar nu alla som har äldre anhöriga att informera om att aldrig lämna ut kontokort eller kod till kort, då ingen seriös aktör jobbar på det sättet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".