den koptisk-ortodoxa kyrkan i Sundsvall
1 av 3
Diakon Yohannes Tesfatsion Habiemariam utanför den koptisk-ortodoxa kyrkan i Sundsvall. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio
En bil voltade in i en annan bil och ett plåttak i Bredsand under kvällen.
2 av 3
En bil voltade in i en annan bil och ett plåttak i Bredsand under kvällen. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio
En pojke omkom efter att en bil voltade in i en parkerad bil i Bredsand under söndagen. Personer lämnar blommor och ljus vid platsen.
3 av 3
Många kom på kvällem till den koptisk-ortodoxa kyrkan i Bredsand för att tända ett ljus. Foto: Ingrid Engstedt Edfast/Sveriges Radio

9-årig pojke omkom vid olycka i Bredsand, Sundsvall

"Vi blev rädda. Vad är det som händer?"
1:01 min

En bil hamnade av okänd anledning på en parkerad bil utanför en församlingslokal i Bredsand under söndagseftermiddagen. Tre personer skadades och en pojke omkom senare av sina skador.

Olyckan inträffade på Syntesvägen i Bredsand på parkeringsplatsen vid den koptisk-ortodoxa kyrkan i Sundsvall. Polisen fick först ett larm om att en bil hade voltat in i en fastighet.

Yohannes Tesfatsion Habiemariam, som är diakon vid den koptisk-ortodoxa kyrkan i Sundsvall berättar att pågick ett bröllop med dop i lokalen när olyckan inträffade, själv var han inne i kyrkan tillsammans med bröllopsgästerna. 

– Vi blev rädda och undrade vad det var som hände och när vi tittade ut såg vi en bil som låg uppe på en annan bil.

Yohannes Tesfatsion Habiemariam berättar att kyrkan håller öppet på söndagskvällen för att stötta de anhöriga. Även många andra från Bredsand sökte sig under kvällen till olycksplatsen för att tända ett ljus och visa sitt deltagande.

– Det är vår tradition att samlas när något sådant här händer, vanligtvis samlas vi hemma hos de anhöriga men nu är det så många människor som har kommit hit så vi bestämde att samlas i kyrkan istället.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och tre personer varav två barn fördes med ambulans till sjukhus, enligt Lars Dolk, inre befäl vid räddningstjänsten.

– Vi var väldigt snabbt på platsen och det var väldigt många människor som var chockade då, säger Lars Dolk.

Vid 18-tiden kom uppgifter om att ett av barnen, en nioårig pojke, har avlidit av sina skador.

Polisen har ingen misstanke om att föraren skulle ha kört in i lokalen som en medveten handling, men meddelade senare på kvällen att man inlett en förundersökning för att utreda olyckan och att man därför inte kommer lämna ut fler uppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".