En blå bil från postnord som står med fronten ner i en källaringång vid en husvägg.
Bilen hade gjort en luftfärd på 15-20 meter och kraschat in i huset. Foto: Räddningstjänsten Medelpad

Bil kraschade in i hus och fattade eld

Bilen gjorde först en luftfärd, kraschade in i ett hus och orsakade en brand i husfasaden vid Stora Bandsjön i Timrå i natt.

Enligt räddningstjänsten är det ett tidningsbud som gjort en luftfärd på mellan 15 och 20 meter, flugit över en annan parkerad bil och landat med fronten ner vid en källaringång.

– Han hade kommit ner för backen där och av okänd anledning gjort en luftfärd innan han kraschade in vid en källare. Det kan nog hända att vissa får tidningarna lite senare idag, säger Lars Dolk, inre befäl vid räddningstjänsten. 

Kvinnan som bor i huset vaknade av kraschen och larmade strax efter klockan tre.

– Jag vaknade av smällen. Både tidningsbudets bil och min bil har fått skador. Han klagade på smärtor i ländryggen. Branden på huset verkar trots allt inte ha skadat så mycket vad jag förstår nu, säger hon till P4 Västernorrland.

Kvinnan säger att hon är chockad av händelsen mitt i natten men att hon ändå mår bra.

Föraren av bilen, en man i 30-årsåldern, fördes enligt polisen till sjukhus efter att ha fått i sig rök och klagat på smärtor.

Bilen börjat alltså brinna och branden spred sig till husfasaden som räddningstjänsten jobbat med att släcka. Det spred sig i väggen och enligt räddningstjänsten mot husnocken men efter lite rivningsarbete lyckades man begränsa till fasaden. Huset blev rökskadat och är i nuläget obeboeligt. 

Polisen ska utreda olyckan och har beslagtagit bilen för teknisk besiktning. Föraren är i nuläget misstänkt för vårdslöshet i trafik, och det kan också hända att det utreds som en arbetsplatsolycka, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".