Jakthunden Totte i jägarväst står på fast mark igen efter att ha blivit räddad från en klippavsats. Foto: Christer Öhlén
1 av 2
Jakthunden Totte på fast mark igen efter att ha blivit räddad från en klippavsats. Foto: Christer Öhlén
En svårtillgänglig terräng med branta klippväggar.
2 av 2
Branta klippblock där hunden inte kan ta sig tillbaka. Foto: Christer Öhlén

Hund fast på klippavsats under älgjakten

Husse Christer Öhlén: Han ser ut att vilja komma ner
1:27 min

Älgjakten är igång men det går inte som på räls för alla. Strax efter kl 10 idag kom ett larm till Räddningstjänsten om en hund som satt fast på en klippavsats. Vid 12-tiden var hunden nere på fast mark igen.

Jakthunden Totte, som är en blandning av gråhund och jämte, hade fastnat på en klippavsats i oländig terräng på Ledinsberget i Indal under förmiddagen.

– Jag är mitt ute i skogen vid en berghälla. Hunden ser pigg ut. Just nu står jag och tittar på den 7-8 meter upp, berättar hundföraren Christer Öhlén.

– Det är en liten klippavsats och han kommer inte därifrån. Han ser lugn ut. Han vill komma ner, det ser jag. Hoppas han inte har gjort illa sig, för han kan ha ramlat en bit för att hamna där, konstaterar Christer Öhlén.

Just nu står jag och tittar på den 7-8 meter upp.

Räddningstjänsten har fått hjälp av en privat bandvagn för att snabbare ta sig dit med stegar för att försöka ta sig upp på klippan och hjälpa ner hunden. 

– De är på väg upp, men de har inte kommit hit, berättar Christer Öhlén vid 11.40-tiden. 

Hur hamnade hunden där?

– Det är det nog bara han som vet. Han var ute och jagade älg. Till slut stannar hunden ser jag på gps:en. Den blev kvar där väldigt länge, så jag fick gå och börja leta igen den, säger Christer Öhlén.

Räddad efter några timmar

Vid 12-tiden hade man lyckats rädda Totte ner från klippan. Hunden mår bra efter äventyret på klippan, berättar hundföraren Christer Öhlén för P4 Västernorrland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".