Åklagare Lo Jonsson och trafikolyckan i Bredsand
Foto: Sveriges Radio och Gobiten.se

Åklagaren efter dödsolyckan: Ett oerhört tragiskt ärende

Åklagare Lo Jonsson: Man blir berörd när det har den här utgången
1:23 min

Grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och olovlig körning. Det är brotten som den anhållna kvinnan, som ska ha orsakat en trafikolycka i söndags, vid den koptisk-ortodoxa kyrkan söder om Sundsvall, är misstänkt för.

Det var i söndags som olyckan skedde. Det var ett dop som pågick i kyrkan när en bil av en okänd anledning körde på och hamnade ovanför en parkerad bil. Tre personer skadades i olyckan, och en tioårig pojke skadades så svårt att han avled.

En kvinna, som misstänks ha kört bilen, sitter nu anhållan.

– Ja, hon hon är fortsatt anhållen. Vi har en del utredningsåtgärder som vi behöver vidta innan jag kan ta ställning till om frihetsberövande  ska upphöra eller inte, säger åklagaren Lo Jonsson.

Kvinnan är misstänkt för en rad olika brott.  

– Det som vi i nuläget utreder är främst grovt vållande till annans död. Sedan har vi också grovt vållande till kroppsskada och olovlig körning, säger Lo Jonsson. 

Hon hade inget körkort eller?

– Nej, det verkar inte så. 

Ni har gjort en teknisk undersökning på platsen, vad har den visat?

– I det här läget väljer vi att inte uttala oss om vad utredningen har visan. Det är ett tidigt skede i utredningen så vi håller det för oss själva, säger hon. 

Hur går ni vidare i utredningen nu?

– Det är sedvanligt utredningsarbete. Det finns vittnen som vi ska höra, personer som vi ska höra i utredningen, det är fortsatta tekniska undersökningar och sedan ska vi analysera det som vi har hämtat in och sammanfatta det och se om vi behöver ta en annan riktig i utredningen eller om vi ska fortsätta på det spår som vi har, säger hon. 

Hur ser du på det är ärendet?

– Det är förstås ett oerhört tragiskt ärende med den här pojken som avled. Man blir ju berörd när det har den här utgången, säger Lo Jonsson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".