Christian Lindberg och Per Egland
Christian Lindberg och Per Egland. Foto: Billy Abraha/SR

Nordiska Kammarorkestern inleder hösten med Christian Lindberg

Christian Lindberg: Jag är så lycklig
2:24 min

Imorgon drar Nordiska Kammarorkestern igång sitt höstprogram. Konserten är tillägnad världstrombonisten - och tidigare chefsdirigenten för orkestern - Christian Lindberg.

Konserten är skriven av Per Egland från Härnösand och är tillägnad  världstrombonisten - och tidigare chefsdirigenten för orkestern - Christian Lindberg. Lindberg säger att det känns speciellt att komma tillbaka till Västernorrland där har han var chefsdirigent i åtta år. 

– Det är otroligt speciellt och det är en otrolig konsert av Per Egland. Jag är så lycklig, säger han. 

Konserten heter ”Sånger å de osjungnas vägnar”. Per Egland säger att konserten är en hyllning till de människor som finns på skuggsidan.

– Om ingen för de här människors röst och talan, vad händer då? Jag är ju här ifrån och har under min uppväxt sett den nedåtgående trenden. Den här Konserten är en hyllning till de människor som verkar men som aldrig blir krediterade, säger Per Egland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".