Sundsvall tog viktiga poäng mot Sirius.
Sundsvall tog viktiga poäng mot Sirius. Foto: TT.

Eric Larsson matchhjälte för Gif Sundsvall

Eric Larsson, Sundsvall: ”Det var en extra skön seger”
1:29 min

Mittfältaren Eric Larsson fixade tre viktiga poäng för Gif Sundsvall i bottenstriden i allsvenskan. Han gjorde matchens enda mål borta mot Sirius.

– Det var en extra skön seger, säger Larsson till Radiosporten.

Sundsvall har haft en minst sagt blygsam målproduktion i år och kom till Uppsala med ynka sjutton mål totalt i trunken och var tvingade att börja plocka poäng för att få någon slags andrum ner till bottenstriden.

Efter första halvlek talade dock det mesta för hemmalaget Sirius som ägde spelet och då säsongens första möte - där Sundsvall dominerade spelet men Sirius vann matchen - fortfarande verkade spöka i "Giffarnas" huvuden.

Det märktes inte minst när Sundsvalls interna skyttekung Linus Hallenius plötsligt fick ett gyllene läge att utöka den egna målskörden till sex fullträffar efter att Siriusmålvakten Joshua Wicks varit lite väl offensiv vid en utrusning och kommit på mellanhand.

Hallenius hade i princip öppet mål men tappade balansen och fick inte till någon vidare bollträff samtidigt som Siriusbacken Oscar Pehrsson kastade sig fram och agerade reservmålvakt med en perfekt rensning precis framför mållinjen.

Men Hallenius kunde ändå åka hem till Sundsvall med tre sköna poäng efter att lagkamraten Eric Larsson gjort 1-0 i 64:e minuten.

Larsson kom löpandes på ytterkanten och hade mycket väl kunnat passa Romain Gall eller Linus Hallenius som sprang jämsides med honom men tog skottet själv och skickade elegant in bollen i vänstra hörnet. Ett beslut som såg ut att ställa Joshua Wicks i Siriusmålet något.

Sirius hade sedan i slutsekunderna en rad möjligheter att stå för en ny vändning men bollarna gick över eller precis vid sidan av målet när inte Tommy Naurin var där och tippade bollen över ribban.

Som extra smolk i förlustbägaren fick Sirius en tung skada på mittbacken Daniel Jarl som på något sätt drog till ledbandet i knäet vid ett upphopp framför Sundsvallsmålet och sedan fördes till närliggande Akademiska Sjukhuset för kontroll av hur illa skadan är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".