Översiktsplan Timrå.
1 av 2
Översiktsplan Timrå. Foto: Källa: Timrå kommun
Lotta Björklund, VD Timråbo.
2 av 2
Lotta Björklund, VD Timråbo. Foto: Billy Abraha

Stort intresse för att bo i Timrås högsta hus

VD Timråbo: Fantastiska siffror
2:41 min

Intresset för att bo i det höghus, som under hösten ska börja byggas i centrala Timrå, är stort. Enligt Lotta Bjöklund, VD på det kommunala bostadsbolaget Timråbo, har det kommit in 200 intresseanmälningar.

Nu i höst ska man sätta igång bygget av Timrå kommuns högsta hus. Det är ett åttavåningshus med 37 lägenheter som ska ligga i centrum, och intresset för att bo i huset är stort. Det berättar Lotta Björklund, VD på det kommunala bostadsbolaget Timråbo.

– Sedan vi började prata om det här höghuset så är det ungefär 200 stycken som har hört av sig enkom om just den här byggnationen. Vi har ju sedan personer som bor i den befintliga kön som kanske också är intresserade, men vi har 200 stycken till i kön utifrån det här bygget, säger hon. 

Är det en hög siffra?

– Ja, för oss oss på Timråbo så är det en hög siffra. Vi brukar ha 50-150 bokningar per lägenhet. Har vi då 200 intressenter till bara i och med det här nybygget så är ju det fantastiska siffror, säger hon.

Är du överraskad?

– Jag har förstått att det har funnits ett intresse, men inte att det så tidigt skulle höra av sig 200 personer, säger Lotta Björklund.

Vad kan du säga om de som har hört av sig? Vilka är det som vill bo i huset?

– Om man tittar på de som har hört av sig om vårt nybygge så är det övervägande villaägare som redan bor i Timrå och som har barn som har flyttat ut. Det handlar övervägande om personer som är mellan 65 och 75 år gamla, säger Lotta Björklund. 

Det nya höghuset beräknas vara klart sommaren 2019.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".