Polisens blåvita avspärrningsband med skylten "avspärrat enligt rättegångsbalken 27 kap." Foto: Oscar Costa
1 av 3
Polisen har spärrat av platsen dit mannen fördes. Foto: Oscar Costa
Polis på plats står vid avspärrningen i Vårdkasområdet i Härnösand. Foto: Oscar Costa
2 av 3
Polis på plats vid avspärrningen. Foto: Oscar Costa

Knivskuren i Härnösand kidnappades före dådet

Polisen: Inte beredd att lämna några detaljer
0:47 min

Den yngre man som blev knivskuren sent i gårkväll i Härnösand - fördes med tvång från centrala stan till Vårdkasområdet. Det uppger flera källor till P4 Västernorrland.

Polisen är mycket förtegen, men rubricerar händelsen som mordförsök. Något som kan utökas även med människorov. Mannen kunde själv kontakta polisen, som hämtade honom i Vårdkasområdet och skjutsade honom till sjukhus. Enligt polisen ska mannen vara allvarligt skadad men tillståndet ska vara stabilt. 

Enligt uppgifter till P4 Västernorrland fördes mannen först bort med tvång innan han knivskars, men detta är ingenting som Polisen vill kommentera. 

”Ingen misstänkt”

– Nu ställer du detaljfrågor om innehåller i förundersökningen, och jag är inte beredd att lämna några som helst detaljerar om vad som är sagt i förhör, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid Polisen. 

Under förmiddagen var området avspärrat och hundpatruller sökte igenom området. Enligt SVT Nyheter Västernorrland har den knivskurne mannen vallats på platsen under förmiddagen. 

Enligt polisen ska det inte finnas någon misstänkt.

– Det gjorde i alla fall inte det när vi stämde av läget innan lunch, säger Peder Jonsson.

Hur går ni vidare nu?

– Det är ordinära utredningsåtgärder vid grova brott. Vi håller förhör och samlar in uppgifter på andra sätt. Vi lägger helt enkelt ett pussel för att få en så komplett bild om vad som har inträffat, säger Peder Jonsson.

 Avspärrningarna hävdes delvis under eftermiddagen. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".