sollefteå sjukhus, bb-ockupationen.
BB-ockupationen på Sollefteå sjukhus. Foto: Anna Ahlström/Sveriges Radio

Sollefteå sjukhus väntas bli stor valfråga även i kommunvalet

Barbro Mikaelsson: Det kommer nog att påverka kommunvalet också
1:32 min

Med ungefär ett år kvar till valet tror många Sollefteåbor att sjukhusfrågan även kommer att påverka hur Sollefteåborna röstar även i kommunvalet.

Hur tror du att sjukhusfrågan kommer att påverka kommunvalet? Kommenteringen är nu stängd.

P4 Västernorrland gör nedslag i länets kommuner för att prata om frågor som kan bli viktiga inför valet. Idag styrs Sollefteå kommun av Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet. Sollefteåbon Barbro Mikaelsson tror att sjukhusfrågan kommer att göra avtryck även i kommunvalet.

– Socialdemokraterna i Sollefteå har varit duktiga men jag tror att sjukhuset har påverkat för mycket, säger hon.

Politikerna om valet

Även politikerna i kommunen tror att frågan kommer att påverka hur väljarna röstar i kommunvalet.

– Människor som bor i kommunen drabbas av otryggheten att inte bo nära ett akutsjukhus och den otryggheten kommer nog att spilla över på kommunvalet, säger oppositionsrådet Johan Andersson (C).

Kommunalrådet Åsa Sjödén (S) tror också att sjukhusfrågan kan komma att märkas i kommunvalet. Hon var själv tidigare engagerad i landstingspolitiken.

– Jag var den första som avgick från mitt uppdrag, så jag hoppas att vi politiker från Sollefteå gjorde det vi kunde. Men de vill såklart försäkra sig om att vi fortsätter att kämpa för det, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".