Chatt med Timrås nye tränare Fredrik Andersson

Imorgon tisdag är det premiär i Hockeyallsvenskan för Timrå. Man börjar med en hemmamatch mot HC Vita hästen. Hur blir säsongen? Är det realistiskt att sikta mot SHL? Vem bestämmer låtarna i omklädningsrummet? Blir det vinst i premiären?

Timrå IKs tränare Fredrik Andersson svarar på allt om kommande säsong.

Ann-Charlotte Carlsson, digital redaktör, P4 Västernorrland: Hej och välkomna till chatten! Alldeles strax sätter sig Fredrik Andersson vid tangentbordet.

15:58, 18 September 2017

Thomas Hamrin: Vilken av målvakterna kommer att få stå i premiären ?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Vi kommer att delge killarna laget i morgon förmiddag så jag kan tyvärr inte säga vem som kommer vakta målet i morgon ännu. :-)

16:01, 18 September 2017

Hasse: Vad är din strategi för Timrå den här säsongen? Hur högt siktar ni att komma?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Min strategi är att skapa ett lag där alla spelare känner delaktighet och att vi får killarna att acceptera sina roller för att nå ett bra resultat. Målsättningen är Top 6.

16:02, 18 September 2017

Anna-Karin: Med tanke på dina framgångar som spelare med Modo, kommer det att kännas konstigt att försöka slå dem när det blir länsderby?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: De kommer absolut att kännas lite extra när vi möter Modo, men min uppgift är att förbereda laget för att vinna alla matcher så även mot Modo :-)

16:04, 18 September 2017

Christer: Sett till försäsongen: Vad är du mest nöjd med - och vad vill du förbättra ?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag är nöjd med hur vårt försvarsspel och målvaktspel har sett ut. Vill gärna få lite fler o snabbare spelvändningar i vårt spel.

16:05, 18 September 2017

Bubben: Hur vill du jobba med laget för att hålla god stämning och motverka trakasserier etc?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Alla måste känna att man bidrar med något till laget, öppenhet och bra kommunikation är viktigt för att lösa dom problem som uppstår på vägen.

16:07, 18 September 2017

Ann-Charlotte Carlsson, digital redaktör, P4 Västernorrland: Nu tar Fredrik en kort paus och går in i studion - så du kommer snart kunna höra honom i radio!

16:11, 18 September 2017

Stellan V.: Har ni en tillräckligt bred och stark trupp för att kriga om en plats i SHL? Är det en realistisk målsättning?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag tycker att vi har en bra o bred trupp som ska räcka långt, och vi ska göra allt för att försöka ta så många segrar som möjligt. Och sen vi vet att allt kan hända om man tar sig till Play Off... Jag vill gärna ta steg för steg och som jag sa tidigare är vårt första mål att ta en Top 6 plats, men alla måste vara medvetna om att det är hårt jobb och stor ödmjukhet som gäller för att nå detta mål.

16:17, 18 September 2017

Nöjdtik: Vem tror du av dom spelare som varit i Timrå i flera år blir ett utropstecken?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag tror att Jeremy Boyce kan få en bra säsong i år.

16:19, 18 September 2017

Hoppas på framgångar: Beskriv dina nyckelspelare i vinter. Vilka är dom och vad ska dom bidra med?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Vi kommer vara beroende av LAGET i vinter, så det kommer inte vara den där speciellla spelaren som kommer vara viktig för oss. Men däremot som alltid så kommer målvaktsspelet vara viktigt.

16:21, 18 September 2017

Pontus: Hej Fredrik, välkommen till Timrå! :) en fråga vad ser du för brister såhär inför seriestart vad är det ni hoppas kunna förbättra under säsongens gång?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Tack Pontus !
Jag ser väl inga direkta brister just nu, men jag hoppas vi kan förbättra vårt höga försvarsspel under säsongen så vi kan skapa mycket offensivt spel.

16:23, 18 September 2017

Fredde: Individuella spelare gör ofta stor skillnad. Förra säsongen kunde resultaten delvis speglas mot formkurvan hos Timrås ess. Samma femma gjorde i stort sett alla poäng periodvis. Nu är den spetsen till stor del borta och frågorna från mig: 1. hur stor potential ser du hos befintliga spelare att axla den rollen och till hur stor del kan de klara av det? 2. Kollektivet saknade delar av säsongen mycket i slagkraft att göra poängen trots att det kunde vara klart godkänt spelmässigt. Vad tror du om gruppens möjlighet att hitta fler matchvinnare som kan kliva fram när andra brister?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Visst kan individuella spelare göra skillnad i en match , men jag tycker vi har spelare som kan vara den typen av spelare i, Erik Karlsson, Anton Wedin mfl. Jag skulle kunna nämna rätt många spelare som har potential att spela i SHL framöver.
2) Jag tycker vi har visat på försäsongen att vi har haft en bra bredd på målskyttet så jag är inte alls orolig i det fallet.
Många av våra spelare har ett driv som gör att dom vill vara matchvinnare och att vi också som tränare skapar dessa på träning.

16:28, 18 September 2017

Modo fan: Hockeyuppfostrad i Modo, jobbat i den föreningen också, hur mycke känslor finns kvar i den föreningen?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Klart att det finns känslor kvar i Modo efter ca 25 år i föreningen, men inget som påverkar mig i mitt daglig arbete. Sen är det roligt om det går bra för båda länslagen, bara vi är före Modo :-)

16:30, 18 September 2017

Söråker: Vilka lag blir mest svårslagna i år? Vilka kommer hammna i toppen?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Leksand och AIK kommer vara lag som tillhör toppen av tabellen.
Karlskoga kommer även vara tuffa att möta speciellt på borta plan.

16:32, 18 September 2017

CJ: Ser du redan nu någon talang som skulle kunna få ett genombrott, som Jonathan Dahlén och Elias Pettersson fick förra säsongen ?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag är jättenöjd med både Filip Hållander och Jacob Olofsson som tar steg varje dag och kommer bli mycket intressanta att följa i vinter.

16:33, 18 September 2017

Pelle Plutt: Du har ju varit målvakt. Innebär det att du är extra bra på att coacha spelare så det blir mål för Timrå? Vad är tricket?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Tyvärr så tror jag inte att jag har någon fördel för de.. men de finns inga trick , ta pucken till mål och vinn kampen framför om de blir returer.

16:35, 18 September 2017

Inger K: Arenafrågan lever! Vad tycker du om att man skulle flytta in arenan till Sundsvall och få större publikunderlag?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag är inte så insatt i den frågan, men jag tycker att det borde vara ett alternativ, om detta skulle göra så att fler kommer på våra matcher och på så sätt får Timrå IK en stabilalre ekonomi.

16:38, 18 September 2017

Johanna: Kommer Zäta hem? Har du någon kontakt med honom?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag har inte haft någon kontakt med Zäta , men för mig så får han gärna komma hem ! :-) Jag får be Kent Norberg kontakta honom :-)

16:39, 18 September 2017

Håkan i Timrå: Hejsan! Timrå satsar ännu en säsong på unga spelare. Vad tycker du vore det ultimata lagbygget (utifrån de förutsättningar som finns)? Linköping satsar på en mix med äldre och yngre spelare. Vore det att föredra, dvs att blanda erfarenhet med ung hunger?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag tycker det är en bra mix med unga och gamla. Det viktigaste är att alla har de rätta drivet så man kan bedriva o utveckla spelarna på träningarna.

16:41, 18 September 2017

Annelie: Vad brukar ni ladda upp med för musik innan matcherna och vem är det som styr det :)? Några nya inslag inför den här säsongen?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Den här frågan skulle Erik Karlsson svara på. Han styr all musik i omklädningsrummet - hans musik smak emellanåt kan vi diskutera .. :)

16:43, 18 September 2017

Hockey: Välkommen till Timrå, Fredrik! Hur sålde klubben in sig och specifikt det här tränarjobbet till dig? Vilka detaljer fick dig att till slut hoppa på?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Tackar !
Kent Norberg ringde mig och frågade om jag var intresserade av ta tränare jobbet för ett ungt hungrigt Timrå IK. De behövdes inte mer än så för att jag skulle hoppa på.

16:46, 18 September 2017

Fredrik: Vem i laget skämtar mest (practial jokes)? Och vem i laget pratar mest?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Utan tvekan Erik Karlsson !!

16:46, 18 September 2017

Heja Timrå!: Om du fick välja en spelare, vilken som helst, för att komplettera Timrå. Vilken spelare skulle du välja, och varför?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Fredric Andersson i Björklöven. För att han är en bra tekare och en bra karaktär som kommer på jobbet varje dag.

16:48, 18 September 2017

Ann-Charlotte Carlsson, digital redaktör, P4 Västernorrland: Nu är det 10 min kvar av chatten. Fredrik skriver så fingrarna glöder, men det är tveksamt om han hinner svara på alla era frågor.

16:49, 18 September 2017

Fredrik: Hur gör ni för att arbeta så att alla är delaktig i gruppen, alltså vågar prata osv?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag tror att det viktigaste är att man känner sig trygg i sin miljö. Vi har haft en del teambuildning för att svetsa gruppen och kommer man sen med glädje till jobbet så blir det bra stämmning.

16:51, 18 September 2017

Hampe /Indal: Hej o välkommen till Timrå!Det är ett relativt ungt lag ni ställer på isen. Hur jobbar/tänker ni för att alla ska hållas en hel säsong?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Tackar !
Vi har faktiskt tränat rätt så hårt med långa träningar och vi tror att man även måste fortsätta att våga träna under seriens gång för att både skademässigt hålla ihop, men även att man orkar hela säsongen på en hög nivå.

16:54, 18 September 2017

Tikare forever: Vilken typ av hockey kommer Timrå att spela i år? En offensiv, spelglad hockey har ju varit signum de senaste åren, fortsätter det så? Har du nån egen filosofi som du vill plantera i laget?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag vill gärna att vi ska spela en fartfylld hockey, men jag tror inte man vinner några matcher utan ett bra försvarsspel, så de är mycket fokus på försvarspelet. Gruppdynamik och glädje är två ledord som är viktig för mig.

16:57, 18 September 2017

Abbe: Inspireras du av fotbolls-Östersund? Kultursatsningar och sånt?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag är mycket imponerad av Östersunds framfart i fotbollen, och naturligtvis måste vi se över vad dom har gjort för att se om det finns saker som vi kan göra liknande i Timrå IK för att utveckla Timrå IK.

17:00, 18 September 2017

Mats: Vem har bäst klädstil? :)

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Har ju inte full koll kanske, men Didrik Strömberg måste va i topp :)

17:01, 18 September 2017

Konrad: Betyder publikens engagemang med sång, heja, skrik något för att det ska bli bättre match (och resultat)? Vad skulle du önska från publiken och supportrarna?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Våra supportrar betyder oerhört mycket, det gör en enorm skilland och känna det stödet på isen och i bsået och jag hoppas verkligen att alla ställer upp och fyller NHK aren i vinter så vi tillsammans kan nå ett bra resultat.

17:02, 18 September 2017

Tipparn: Vad blir det för resultat imorrn?

Fredrik Andersson, tränare Timrå IK: Jag tror på vinst i morgon. 5-2 ! :)

17:03, 18 September 2017

Ann-Charlotte Carlsson, digital redaktör, P4 Västernorrland: Nu avslutar vi chatten. Fredrik tog kaffekoppen och gick in i studion igen för att höras i radio. Tack för alla era frågor!

17:05, 18 September 2017

Fredrik Andersson är ny tränare för Timrå IK. Tidigare målvakt för Modo med ett SM-guld och ett VM-silver från 1990 på meritlistan. Har också varit aktiv spelare i Timrå. Var assisterande tränare i Modo och också sportchef i Modo under två år. Har under flera år varit talangscout åt NHL laget Buffalo Sabres.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".