Skiss över det planerade hotellet visas under en pressträff. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
1 av 4
Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
Diös, Sundsvalls kommun och Nordic Choice hotels presenterade planerna på ett nytt hotell tillsammans på pressträffen. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
3 av 4
Diös, Sundsvalls kommun och Nordic Choice hotels presenterade planerna på ett nytt hotell tillsammans. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
Kommunalråd Peder Björk (S), Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling på Diös och Daniel Stenbäck, Chief Development på Nordic Choice. I bakgrunden tomten där man vill bygga hotellet. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio
4 av 4
Kommunalråd Peder Björk (S), Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling på Diös och Daniel Stenbäck, Chief Development på Nordic Choice. I bakgrunden tomten där man vill bygga hotellet. Foto: Fredrik Birging/Sveriges Radio

Nytt hotell planeras i centrala Sundsvall

Nordic Choice: Spa och konferensanläggning för 500 personer centralt är unikt för Sundsvall
3:01 min

Det finns planer på att bygga ett nytt hotell centralt i Sundsvall. Det är i stadsdelen Norrmalm på mark som idag används som parkeringsplats.

Hotellet med 270 rum kommer ha både konferensanläggning för minst 500 personer, restauranger och takterrass. Man satsar också på en spaanläggning och hotellsviter på taket. Byggnaden kommer vara 14 000 kvadratmeter stor och placeras på fastighet Noten, mark som idag är parkeringsplats mellan Selångersån och idrottsparken.

– Förutom drinkterrassen så har vi restauranger och en konferensanläggning ca 500 personer i centralt läge, vilket är unikt för Sundsvall, säger Daniel Stenbäck, Chief Development Officer vid Nordic Choice.

Bygget beräknas kosta 400 miljoner kronor och hotellet väntas stå klart om några år - 2020.

Sundsvalls kommun är positiva till planerna.

– Vi har haft en väldigt god dialog med framförallt Diös en längre tid. De har visat intresse för att bygga på den här tomten. Vi välkomnar aktörer som ser möjligheterna i Sundsvall och vill vara med och utveckla och investera här, säger kommunalrådet Peder Björk (S). 

– Vi behöver öka livet och rörelsen i centrala Sundsvall. 

Du ser ingen risk med att det kommer stå en tom byggnad här?

– Nej, jag tror inte att aktörer som Nordic Choice väljer att investera flera hundratals miljoner utan att de gjort en noggrann undersökning om vad de vill med det här, säger Peder Björk (S). 

Enligt fastighetsbolaget Diös så är hotellprojektet är en del av en planerad utveckling av stadsdelen Norrmalm som kallas projekt Riverside. Projektet sker i samarbete med Nordic Choice Hotels och arkitektbyrån Krook & Tjäder.

Diös har även planer att tillsammans med HSB bygga bostäder i anslutning till hotellet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".