Närbild på Alma som blev den allra sista bebisen att födas på BB i Sollefteå. Foto: Freja Lantto Heldebro/Sveriges Radio
Foto: Freja Lantto Heldebro/Sveriges Radio

22 miljoner till förlossningsvården i Västernorrland

Förlossningsvården i Västernorrland får 22 nya miljoner per år fram till 2022. Det ingår i regeringens miljardsatsning på förlossningsvården över hela landet.

Pengarna ska framför allt användas till att förstärka personaltätheten och förbättra arbetsmiljön inom förlossningsvården, för att på så sätt ge en tryggare vård för blivande föräldrar.

Pengarna får också användas för insatser inom neonatalvården. Idag anger en majoritet av arbetsgivarna inom förlossningsvården att de har rekryteringsproblem. Insatser för att få fler att vilja arbeta inom förlossningsvården är därför viktiga, uppger Socialdepartementet.

– Jag mycket nöjd med att vi satsar rejält på förlossningsvården i Västernorrland. Vi investerar för att stärka vårt gemensamma samhällsbygge och göra vården bättre, säger socialminister Annika Strandhäll.

Satsningen är en del i den budgetöverenskommelse som regeringen har slutit med Vänsterpartiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".