Daniel Bellissimo, Målvakt Timrå (2013).
1 av 2
Foto: Robin Nordlund/TT
Lars Backlund Foto Sara Johansson
2 av 2
Lars Backlund, ordförande i Timrå IK. Foto: Sara Johansson/SR

Timrå IK har skatteskulder: Alla medel har inte kommit in än

Lars Backlund: Vi kommer att reglera skulderna
2:24 min

Timrå IK har en skatteskuld på drygt 1,9 miljoner kronor. Klubbens ordförande Lars Backlund säger till P4 Västernorrland att skulderna kommer att kunna betalas innan de når Kronofogden.

Det är Timrå IK Ishockey AB, som är det bolag som driver klubbens elitverksamhet, som har en skatteskuld på drygt 1,9 miljoner kronor.

Klubben måste betala 850 000 kronor innan 30 september och en miljon kronor innan 31 oktober. Om man inte gör det kommer skulderna hamna hos Kronofogden.

Enligt Lars Backlund kommer klubben att kunna betala skulderna innan de hamnar hos fogden.

– Alla medel som är budgeterade har inte kommit in än. Innan det rullar över till Kronofogden kommer detta att regleras, säger han. 

Hur ska ni betala det här?
– När serien kommer igång och vi börjar spela hemmamatcher så kommer  vi att få in pengar via publikintäkter och sponsorer. Vi ser ingen fara med det här. Det är ganska normalt att vi i början inte hinner få in pengarna , men inga skulder kommer att gå över till kronofogden. Vi bedömer att vi har en ekonomi i balans. Vi har fullständig kontroll över vår ekonomi, säger Lars Backlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".