Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Indiska köttbullar på lamm i tomatsås

Publicerat onsdag 20 september 2017 kl 10.10
En portion indiska köttbullar av lammfärs med ris. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
1 av 3
Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Lammfärsbullar (kofta) med garam masala, curry och färsk koriander!

Lammfärsbullar

1 kg lammfärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
50 g kikärtsmjöl
1 msk garam masala
1 msk curry
1 msk färsk koriander
salt
olja att steka i

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser til en "deg" med händerna och rulla till lammfärsbuller eller biffar om du hellre vill det. Grädda i ugnen i 8 minuter i 160 grader (varmluftsugn).

Sås

4 stora färska tomater skurna i bitar
1/2 hackad gul lök
1 msk hemgjord ginger garlic paste
1 tsk curry
lite vatten
olja att steka i

Gör så här:

Stek löken gyllenbrun i oljan, lägg sedan i ginger garlic paste och de skurna tomaterna. Koka upp och mosa tomaterna, häll i currry och lite vatten. Låt puttra och cnd ned lammfärsbullarna i såsen. 

Servera med ris och en fräsch sallad. Garnera gärna med lite färsk koriander.

/Narinder Pal 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".