Lena Bystedt
Lena Bystedt längtar redan till lördagens hemmapremiär. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio.

Modosupportern som redan längtar till lördagens hemmapremiär

"Hoppas vi tar oss upp till finrummet"
3:05 min

Modo premiärspelar mot Oskarshamn i kväll i hockeyallsvenskan. Lena Bystedt, 45 år, är en av lagets trognaste supportrar och hon tror på en bra säsong!

Matchen i kväll refereras i Radiosportens Hockeyextra med start kl. 18.55. Lyssna här på sajten eller i appen Sveriges Radio Play.

Många är förstås nyfikna och spända på vad som kommer att hända. Lena Bystedt från Husum har gillat Modo i många år och följt laget aktivt de 5-6 senaste åren.

– Jag har en bra känsla inför den här säsongen, säger hon. Det ser tryggt ut. Det känns som alla vill kämpa för varandra!

Lena Bystedt missar aldrig en hemmamatch och följer ofta med när supporterföreningen Lumberjacks sticker iväg på bortamatcherna.

– Modo hockey betyder så väldigt mycket för hela Örnsköldsvik, inte minst för våra ungdomar, fortsätter Lena Bystedt.

Vad har du för känsla inför premiären mot Oskarshamn?

– Jag har tankarna redan på hemmamatchen på lördag, fortsätter Lena. Jag vill att det ska bli lördag nu!

Alltid en timme före match står hon på ståplatsläktaren i arenan i Örnsköldsvik.

– Jag skriker och tjoar med de andra supportrarna, säger Lena Bystedt. Och går det dåligt mår jag dåligt och det kommer vrål och svordomar!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".