timrå, torget timrå,
Torget i Timrå. Foto: Anna Ahlström/Sveriges Radio

Fler bostäder – fråga i Timrå inför valet

Madeleine Härén: Min dotter fick ingen lägenhet och flyttade
1:21 min

En fråga som kan bli stor i Timrå inför valet nästa år är bostadsbyggandet, eftersom bostadsköerna i kommunen är långa och det är svårt att få tag på en lägenhet.

Bostadsköerna har ökat senaste åren, enligt kommunala bostadsbolaget Timråbo. Det är mellan två och fem års kötid till en lägenhet i Timrå idag.

Madeleine Häréns dotter försökte under sex månaders tid att få en lägenhet, men valde till sist att flytta istället.

– Om hon hade fått en lägenhet hade hon kanske stannat kvar och jobbat kvar här, säger Madeleine Härén.

Höghus på gång

Politikerna är också eniga om att bostadsfrågan är en av de viktigaste frågorna i Timrå just nu. Kommunala bostadsbolaget Timråbo ska påbörja bygget av ett höghus i centrala Timrå, men det borde ha kommit igång tidigare.

– Det finns alltid en tröghet i att komma igång med byggnationer. Det handlar bland annat om att välja vilken plats man ska bygga på och detaljplanarbete som tar tid. Det har varit en lite för lång process för att jag ska vara helt nöjd, säger kommunalrådet Ewa Lindstrand (S).

För oppositionsrådet Tony Andersson (M) är också bostadsfrågan viktig inför valet.

– Den viktigaste frågan är att vi måste få fler att flytta hit, för att lyckas med det måste vi få fart på bostadsbyggandet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".