Christer Sonidsson, socialdemokrat, Kramfors
Christer Sonidsson. Arkivfoto: Ulla Öhman

Christer Sonidsson (S) hoppar av landstingspolitiken

Christer Sonidsson: Det är kommentarer och gliringar
5:38 min

Sonidsson lämnar politiken redan i morgon. Anledningen är konflikten mellan partiet i kommunen och landstinget. Beslutet har värkt fram, säger han.

Christer Sonidsson kommer att sluta redan i morgon, den 21 september. Bakgrunden är kommunikationsproblem mellan Arbetarekommunen i Kramfors och partiets ledamöter i Regionfullmäktige.

Man kan inte hålla på hela tiden och få på truten, hela tiden, hela tiden.

Han upplever att socialdemokraterna i landstinget får mycket kritik från den lokala partiorganisationen medan Sonidsson själv menar att socialdemokraterna i landstinget i själva verket har räddat Sollefteå sjukhus från nedläggning. 

Han säger att det fanns ett förslag från tjänstemännen under Anders L Johansson om att lägga ner hela sjukhuset, men att socialdemokraterna sa nej. Nu finns sjukhuset kvar och Ewa Back (S) har gjort ett bra jobb för att rädda Sollefteå sjukhus, anser han.

Men det politiska arbetet har varit tufft och inte minst mottagandet på hemmaplan.

– Det har varit mycket jobbigt. Jag har fått både kommentarer och gliringar. Man ska stå till svars för allt som händer, varenda dag, även för allt det som tjänstemännen gör.

Man ska säga ifrån när man tycker nåt är dåligt, men man måste acceptera det läge som är och rätta sig efter majoritetens beslut.

Relationen till arbetarekommunen i Kramfors är inte den bästa.

– De pratar inte med mig. De går ut med sina förslag till media, men de berättar inte för mig. 

– Man måste ha lite större förståelse för varandra. Man ska säga ifrån när man tycker något är dåligt, men man måste acceptera det läge som är och rätta sig efter majoritetens beslut.

Christer Sonidsson är 68 år och har varit med i landstingspolitiken i ungefär 11-12 år. 

– Sedan jag fattade beslutet förra veckan så känns det bra. Det är ett beslut som har värkt fram under en längre tid. Man kan inte hålla på hela tiden och få på truten, hela tiden, hela tiden utan då får man ta sin mats ur skolan. När man är slut så är man slut och det är jag nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".