Inga spår efter försvunnen man i Sundsvall

Missing people: Vi har ingenting att gå på
1:57 min

På fredagsmorgonen trappades sökandet upp igen efter den 37-årige man som anmäldes försvunnen i onsdags kväll. Bland annat har man bett räddningstjänsten att hjälpa till att söka från vattnet vid Selångersån.

Polisen har igår kväll och i natt sökt i en närbelägen skog vid Sallyhill i Sundsvall som är den stadsdel där mannen senast sågs, bland annat hjälp av hemvärn. Även Missing people har varit inkopplade som sökte vid norra berget under natten.

– Det finns inte något spår efter honom, berättar vår reporter Fredrik Birging, och man söker nu brett.

Vid 9-tiden på fredagsmorgonen kallar Missing people frivilliga till fortsatt skallgång. 

Vi kommer behöva mycket folk. 

– Idag ser det ut som vi får mycket skogsområden, vilket gör att vi kommer behöva mycket folk så vi kan jobba igenom området innan det blir mörkt, säger Elin Lagerqvist vid Missing people.

Sökandet trappades upp under torsdagskvällen där polisen med hjälp av hundpatruller, hemvärn och helikopter har sökt i närbelägna skogspartier.

Senare på kvällen var också Missing people igång med sökpatruller som de koncentrerade på andra sidan stan vid Norra Berget.

Sökinsats under natten

Totalt sökte närmare 60 frivilliga i natt efter mannen. Vid 02.30-tiden avbröts sökandet, men kommer återupptas på fredagsmorgonen vid 9-tiden. 

Mannen har varit försvunnen sedan 16-tiden på onsdagen. Han sågs senast i stadsdelen Sallyhill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".