Tågövergång, tåg, järnväg
Foto: Ingrid Engstedt Edfast/ Sveriges Radio

Västra station i Sundsvall rustas upp för 35-40 miljoner

Trafikverket: Ett arbete i två etapper
0:59 min

Arbetet är en del i att möjliggöra för den framtida dubbelspårsutbyggnaden av ostkustbanan. Bland annat på västra station i Sundsvall där hela stationen byggs om.

Peter Ölund är projektadministratör vid trafikverket

– Vi håller på med att tillgänglighetsanpassa stationen och arbetet sker i två etapper. Det första vi gör nu är att vi byte ytskiktet den befintliga mellanplattformen. Vi ett handikappanpassat gångstråk samt sätter upp nya skyltar och mer belysning, säger Peter Ölund.

Utöver det här kommer plattformen att förlängas och den befintliga övergången, som bara är ljud och ljus, förflyttas och en bomanläggning ska till istället.

Huvudsyftet med ombyggnationen är möjliggörandet av den framtida kapacitetsökningen på spåret. Man slår två flugor i en smäll och ökar samtidigt säkerheten och tillgängligheten, det här till en investeringskostnad på 35-40 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".