Ett träd har fallit ner på en elledning i skogen.
Arkivbild på träd som fallit över elledning. Foto: Ulla Öhman/Sveriges Radio

Fortfarande hundratals hushåll drabbade av strömavbrott

Eon: Vi har haft mycket problem i hela länets kustland
1:10 min

I följderna av blåsten och det kraftiga regnet igår är fortfarande drygt 400 hushåll utan ström i länet, främst i Kramfors kommun.

Eon har som mest haft totalt över 3500 strömlösa det senaste dygnet, enligt bolagets avbrottskarta, då utspritt på flera kommuner, däribland omkring 700 i Sundsvall och drygt 1000 i bolagets områden i Örnsköldsvik.

– Jag skulle vilja säga att i hela länets kustland har vi haft mycket problem i natt. Det är framför allt regn och kombination med hårda vindar, det har varit ett förfärligt dåligt väder. Det gör att granar och andra träd inte står lika säkert utan ger vika helt enkelt, säger Johan Aspegren, kommunikatör på Eons presstjänst.

Även i de norra delarna av Örnsköldsvik var omkring 100 hushåll av Vattenfalls kunder strömlösa vid femtiden på tisdagsmorgonen. En timme senare hade det minskat till drygt 60 hushåll. 07.37 på morgonen hade alla Vattenfalls kunder strömmen tillbaka.

Vad gäller de aktuella avbrotten i Kramforsområdet meddelar Eon att felsökning pågår och att man räknar med att det är åtgärdat senast vid lunchtid idag. Drabbade områden är främst Gudmundrå, Bjärtrå, Nyhamn, Skog, Vibyggerå och Ullånger. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".