Niklas Evaldsson (V), Malin Larsson (S) och Hans Forsberg (C) presenterar en satsning på 30 miljoner till äldreomsorgen i Sundsvall.
Niklas Evaldsson (V), Malin Larsson (S) och Hans Forsberg (C) presenterade välfärdssatsningen. Foto: Erik Liljekvist/Sveriges Radio

30 miljoner till äldreomsorgen i Sundsvall

Malin Larsson (S): "När vi ser att vi har pengar över så satsar vi på välfärden"
2:31 min

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet presenterade under tisdagen en ny satsning på välfärden i Sundsvall. 30 miljoner ska stärka äldreomsorgen.

Det politiska majoriteten i Sundsvall lägger ytterligare 30 miljoner kronor på äldreomsorgen i kommunen.

– Kommunen går bra ekonomiskt, och det är från överskottet som satsningen sker, säger Malin Larsson (S).

Pengarna ska gå till att förbättra kvaliteten för de boende samt för de anställda. Hälsosammare schema och fler möjligheter till jobb ska förbättra situationen för de anställda, som i sin tur ska förbättra omsorgen för de äldre.

– Jag tror det kan leda till fler jobb. Även hur vi använder vår personal kommer att ändras. Vi kommer att ge dem mer hälsosamma scheman att arbeta utifrån och ge en bra arbetsmiljö.

Kommunen satsar ytterligare två miljoner för att öka den tekniska hjälpen för de äldre. Det kommer finnas en frivillighet att använda sig av den nya tekniken för att öka en trygghet hos de äldre.

Malin Larsson (S) säger att lösningen inte är tillfällig. Utan att den arbetas in inom ramen för budgeten för att kunna vara kvar permanent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".