Åsa Sjödén (S), kommunalråd Sollefteå.
Åsa Sjödén (S), kommunalråd Sollefteå. Foto: Anna Ahlström/Sveriges Radio

Åsa Sjödén (S) om Ramsele Fältrittklubbs önskemål

Åsa Sjödén: Föreningarna kan gå ihop och visa på vilka behov som finns
1:55 min

Ramsele Fältrittklubb efterfrågar en långsiktig plan på tio år kring hur kommunen tänker jobba för att behålla föreningarna och vill också få hjälp med en vaktmästare att dela på med övriga föreningar.

Åsa Sjödén (S), kommunalråd i Sollefteå, har lyssnat på idéerna från Ramsele Fältrittklubb och säger att det inte är möjligt att göra en sådan lång plan som tio år.

– Intresset för föreningar går upp och ner. Ibland är hockey mest intressant, ibland hästar och ibland dans. Man kan däremot göra en överenskommelse där man slår fast att de ideella föreningarna är viktiga, säger hon.

Om Ramsele Fältrittklubb vill dela på en vaktmästare med andra föreningar och få stöttning från kommunen så bör de vända sig till fritidsförvaltningen med ett tydligt förslag, säger Åsa Sjödén.

– Föreningarna kan gå tillsammans och visa på ett behov och ha tankar kring hur man ska lösa det, så det finns något att utgå från, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".