Polisbil med avspärrningsband i förgrunden. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Misstänkt mordförsök i centrala Sundsvall

Polisen: Vi avbröt misshandeln med våld
0:25 min

Polis i Sundsvall larmades vid 11-tiden efter ett samtal, av en fickringning och en röst som skrek "nej sluta, nej sluta!" När polis kom till platsen pågick en svår misshandel av en kvinna. En man är nu misstänkt för mordförsök.

Misshandeln av en kvinnan skedde i en lägenhet i centrala Sundsvall. Enligt polisen så bedöms händelsen så allvarlig att det är rubricerat som mordförsök. 

– Vi åkte dit och anträffade en man som höll på att misshandla en kvinna. Vi avbröt misshandeln med våld. Omständigheterna kring misshandeln gör att vi misstänker försök till mord, alternativt dråp, säger Mathias Borin vid polisens kommunikationscentral.

Person förd till sjukhus

Ambulans skickades till platsen och kvinnan undersöktes av ambulanspersonal. Hon var chockad men behövde inte åka ambulans. En annan person är dock förd till sjukhus, men det är oklart vem och på vilket sätt den personen ska ha blivit skadad.

Veronika Andersson, som jobbar på avdelningen för grova brott på polisen i Sundsvall, säger till på P4 Västernorrland att de just nu inväntar åklagare som ska ta över ärendet. Hon kan just nu inte berätta mer om ärendet. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".