Blåljuspå ett utryckningsfordon. Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

Misstänkt för mordförsök i Sundsvall - skadades vid gripandet

Polisen: Vi ska hålla förhör
1:03 min

Den 48-årige man, som idag greps för mordförsök i Sundsvall, skadades vid gripandet och fick föras till sjukhus. Det meddelar polisen.

Polisen fick avbryta en allvarlig misshandel av en kvinna i centrala Sundsvall strax före lunchtid idag. Kvinnan gjorde under misshandeln en så kallad fickringning till en bekant som larmade polisen.

Patrullen på plats fick använda våld för att få stopp mannen som misshandlade kvinnan, och då skadades mannen så pass illa att han fick föras till sjukhus. 

– Den misstänkte personen har i samband med gripandet ådragit sig sådana skador att han fick föras till sjukhus så att man kunde dokumentera dem, säger Veronika Andersson, chef på avdelningen för grova brott på Polisen i Västernorrland.

Kan du säga något om hans skador?

– Nej, det kan jag inte, säger hon. 

Hur gick det för kvinnan?

– Hon har inte behövt uppsöka sjukhus men kommer ändå att tittas till. Vi har kunnat ha förhör med henne så hon har kunnat lämna uppgifter om den här händelsen till oss, säger hon. 

”Kopplat in en åklagare”

Mannen är misstänkt för försök till mord, berättar Veronica Andersson. 

– Det som kommer att ske nu närmast är att en mängd förhör ska hållas med fler personer än de som var precis på den här platsen. Kriminaltekniker har varit på platsen, och nu väntar vi in deras undersökningar och analyser. Vi har också kopplat in en åklagare i ärendet som kommer att ta ställning till vad som ska göras i ärendet, säger Veronica Andersson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".