Hanses Modo vann över Troja med 5-3. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
Hanses Modo vann över Troja med 5-3. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Modo upp i serieledning efter seger mot Troja Ljungby

Oskar Stål Lyrenäs: Skönt att vinna
2:06 min

Modos match hemma mot Troja Ljungby fick en explosiv start med fyra mål under de sju första minuterna, där Modo till slut kunde ta hem segern.

Modos förstakedja, med Sam Marklund, Emil Molin och Johan Eriksson, gav hemmalaget ledningen två gånger om för att bara se ett hårt jobbande Troja kvittera kort senare.

I den andra perioden fick de 3 453 åskådarna se en märklig sekvens av händelser. Modomålvakten Erik Hanses gör en enorm räddning på ett öppet läge för Troja, men där spelet vänder och Modos Oskar Stål Lyrenäs sätter 3-2. Vid det tillfället rådde det dock tvivel om Hanses verkligen räddat pucken i sekvensen innan.

Så innan Modos mål bokfördes så hölls en lång videogranskning för att kolla om inte Troja tagit ledningen innan. Granskningen visade dock på att Hanses räddat pucken på rätt sida mållinjen och Modo var nu i ledning för tredje gången.

Modo i serieledning på fler gjorda mål än Timrå som ligger tvåa.

Efter att Modo också gjort 4-2 så trodde nog många att Modo skulle kunna spela hem matchen i den tredje perioden. Nykomlingen Troja Ljungby fortsatte dock att bita ifrån och reducerade till 4-3 efter en bomb till skott av Jonatan Nielsen, och de pressade Modo med utplockad målvakt i slutet av matchen.

Modos Emil Molin hittade dock den öppna kassen med tre sekunder kvar av matchen. Det målet fick en särskild betydelse då det gjorde att man klev upp i serieledning på fler gjorda mål än Timrå som nu ligger tvåa.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".