Hans Wiklund, regiondirektör på Landstinget Västernorrland. Foto: Örjan Leek
Hans Wiklund. Foto: Örjan Leek

Hans Wiklund ny regiondirektör i Landstinget Västernorrland

Hans Wiklund: Vi måste jobba på ett sätt som gör att medborgarna har förtroende för oss
2:43 min

Regionstyrelsen har idag beslutat att Hans Wiklund blir ny regiondirektör i Landstinget Västernorrland.

Hans Wiklund, har varit tillförordnad regiondirektör och tar nu över uppdraget efter att den tidigare regiondirektören Inger Bergström slutade i somras efter att det framkommit att hon undanhållit ett avtal, som hon skrivit med tidigare HR-chefen Lena Thelin.

 

Sedan 2012 har Hans Wiklund arbetat i Landstinget Västernorrland som förvaltningschef för Regional utveckling. Och nu kliver han alltså på jobbet som regiondirektör.

– Det känns ansvarsfullt i första hand eftersom landstinget ansvarar för en så viktig verksamhet. Och att det är en stor organisation naturligtvis. Vi har ju 7000 anställda i hela länet, säger han.

Hans Wiklund ser flera utmaningar framför sig i sitt nya jobb men den stora frågan, menar han är förtroendefrågan i Landstinget.

– Vi är en offentlig verksamhet och vi måste jobba på ett sätt som gör att medborgarna har förtroende för oss och tycker att vi gör ett bra jobb, säger han.

Hans Wiklund kommer att få en månadslön på 130 000 kronor, enligt Landstinget Västernorrland, och chefsförordnandet sträcker sig över fyra år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".