Robin Stattin
Robin Stattin från Sollefteå är med i yrkeslandslaget. Foto: Viktor Fremling/Worldskills Sweden

Robin Stattin från Sollefteå tävlar i yrkes-VM

Robin Stattin: Det ska bli skitkul
1:08 min

Idag inleds yrkes-VM i Abu Dhabi. Den svenska truppen består av 27 personer, och en av dem är elektrikern Robin Stattin från Sollefteå, som är Västernorrlands enda bidrag i truppen.

I yrkes-VM tävlar Sveriges yrkesskickligaste personer under 23 år mot världseliten i en rad olika yrken.  Över 1200 unga yrkesverksamma från cirka 70 länder tävlar i över 50 olika yrkesgrenar under fyra tävlingsdagar.

En av dem som deltar i yrkes-vm är elektrikern Robin Stattin från Sollefteå som ska tävla i elinstallation.

– Jag ska göra en installation av olika elektriska delar, och då handlar det om lite belysning, lite motorstyrning och lite programmering, säger han. 

Handlar det om att göra det så snabbt som möjligt?

– Det är både på tid och så ska det vara snyggt och säkert. Allt spelar in, så det räcker inte att bara prestera på en grej, säger han. 

Vad har du för förväntningar?

– Jag har väl inte jättemycket förväntningar. Jag tycker att det ska bli skitkul att vara med, men jag vet att det är många länder som är med och de är väldigt slipade. Det kommer att bli en tuff match, säger Robin Stattin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".