Ny hall för soft- och baseball i Sundsvall
1 av 2
Nu öppnar nya hallen för soft- och baseball i Sundsvall Foto: Sundsvall Mosquitos
Ny hall för soft- och baseball i Sundsvall
2 av 2
Ny hall för soft- och baseball i Sundsvall Foto: Sundsvall Mosquitos

Ny hall ska ge skjuts åt baseball i Sundsvall

Ordförande: Framtiden ljus för sporten i Sundsvall
0:50 min

Ikväll invigs en helt ny inomhushall för baseball och softball i Sundsvall. En miljonsatsning som ska ge sportsliga resultat på sikt.

Den nya soft- och baseballhallen på Kubikenborg i Sundsvall har kostat nära sju miljoner kronor att bygga. Hallen har konstgräs men är för liten för att spela matcher i, främst kan man träna slag och kast med boll.

– Nä, det skulle krävas något helt annat då, men det är en möjlighet för de viktigaste och svåraste momenten, det har den jättebra förutsättningar för. Det finns både kastmaskiner och stora nät man kan slå bollen mot så vi kan träna på det året runt nu i Sundsvall, säger ordföranden Kent Sjölund.

Siktar på SM guld

Sundsvall Mosquitoes gick upp i högsta serien med sitt herrlag i baseball förra säsongen. Nu höjs målsättningen ytterligare, i alla fall på sikt.

– Vi har en väldigt ungt lag som nog får se och lära ett par år men på sikt vill vi ta SM guld, säger ordförande Sjölund.

På damsidan har man lag i softball som klubben hoppas mycket på.

– Vi är tillbaka och kommer att spela i det riktiga seriesystemet nästa år så det är väldigt positivt, säger Kent Sjölund.

Klubben spås att växa

Sundsvall Mosquitos har i dagslaget omkring 60 aktiva spelare, men med den nya hallen tror man att klubben kommer att växa.

– Vi har också varit ute på skolor och fritids i Sundsvall och informerat om sporten. Så vi har mött ett stort intresse hos ungdomar i kommunen, säger Sjölund.

Ljus framtid för sporten

Framtiden för soft- och baseball ser bra ut i Sundsvall. Även på rikssidan har man visat ett intresse.

– Svenska förbundet har pekat ut Sundsvall som en ort där man vill se ett soft- och baseballgymnasium så det är väldigt positivt, säger Kent Sjölund ordförande i Sundsvall Mosquitoes.

I samband med invigningen under lördagen firar också Sundsvall Mosquitos 40 år som förening. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".