Två gripna ligger på marken med handfängsel och två poliser bevakar. Foto: Sveriges Radio
Två av de gripna ligger på marken med handfängsel. Foto: Sveriges Radio

26-åring inför rätta för dråpförsök på Mellanholmen i Härnösand

0:43 min

Det började med gruff och bråk utanför Hemköp i Härnösand, men snart eskalerade bråket och fler och fler anslöt sig i vad som kom att bli en blodig uppgörelse den 21 augusti i år.

Rättegången inleds idag klockan 9 och du kommer kunna följa den i en direktrapportering här på vår sajt!

Härnösand skakades under sommaren av flera gängbråk.

– Det var inte länge sedan det var knivslagsmål i Härnösand senast, sa Börje Öhman, presstalesperson vid polisregion Nord.

Två personer knivskars och tre personer greps och häktades.

När rättegången inleds idag, fredag, är det bara en av de tre som åtalas för dråpförsök. Ett par veckor in i utredningen beslutade åklagaren att häva häktningen av två av de misstänkta.

– Det var att misstankarna har försvagats. Utredningen som vi ursprungligen hade gav oss misstanke att den gav sannolika skäl att de här två agerat tillsammans, men allt eftersom utredningen har fortgått och vi har hört nya personer så har dom försvagats, sa åklagaren Staffan Blyberg i anslutning till beslutet.

I princip alla inblandade tillhör gäng som driver omkring i centrala Härnösand, enligt polisen. Flera påstås också ha koppling till haschförsäljning som numera sker helt öppet på och kring torget i Härnösand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista