Tingsrätten i Härnösand. Foto: Pether Öhlén/SR
Tingsrätten i Härnösand. Foto: Pethér Öhlen/Sveriges Radio

Döms till fängelse för våldtäkt på nattklubb i Sollefteå

En man i 20-årsåldern döms till fängelse i 1 år och 4 månader för våldtäkten som skedde på en nattklubb i Sollefteå den 2 september i år.

Enligt domen i Ångermanlands tingsrätt hade mannen utnyttjat kvinnans utsatta situation, då hon var kraftigt berusad och hade uppsökt en toalett för att kräkas.

Mannen har själv nekat till brott och hävdat samtycke, men händelsen avbröts av två ordningsvakter som anade oråd och låste upp toalettdörren utifrån. Vakterna har också inför rätten kunnat berätta om flera omständigheter som styrker våldtäkt. Kvinnan var i sådant skick att hon själv bara kunnat redogöra för fragment av händelsen, men det hon kunnat berätta styrks även av ordningsvakternas vittnesmål.

Det framgår också av domen att mannen och kvinnan inte kände varandra sedan innan och inte varit på nattklubben tillsammans innan händelsen på toaletten.

Förutom fängelsestraffet döms mannen också att betala drygt 100 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".