Anders Byquist (S).
Anders Byquist (S). Foto: Pether Öhlén/Sveriges Radio

Topp-politiker i Härnösand polisanmäler kommunchefer för förtal

Anders Byqvist (S): Jag vill ha upprättelse
0:40 min

Arbetslivsnämndens avsatte ordförande, Anders Byquist (S), har polisanmält kommundirektör Sofia Pettersson och förvaltningschefen Petra Norberg för förtal.

– Ända sedan den 28 maj när arbetarkommunens ordförande ringde och sa att man saknade förtroende för mig har jag försökt få rättvisa, därför har jag gjort en polisanmälan, säger Anders Byquist (S).

Bakgrunden till anmälan är vad P4 Västernorrland erfar att Sofia Pettersson och Petra Norberg anklagat Anders Byquist för att ha stoppat utredningar om uppgifter om trakasserier av kvinnliga medarbetare. 

Anders Byquist blev avsatt som ordförande i arbetslivsnämnden tidigare i år.
Men stödet inom partiet var starkt och så sent som i förra veckan såg det ut som att Anders Byquist skulle kunna göra politisk comeback. När arbetarkommunen skulle rösta om ny ordförande i nämnden, förlorade han omröstningen med 15 röster.

– Nu får polisen utreda och se om det finns någon sanning i de påståenden kommunchefen och förvaltningschefen riktat mot mig, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".