Rådhuset i Härnösand. Infällda: Anders Byquist och Petra Norberg. Foto: Sveriges Radio/Privat
Foto: Sveriges Radio och Privat

Förvaltningschef: Jag fick inte utreda anklagelser om sexuella trakasserier

0:54 min

Petra Norberg, förvaltningschef på Arbetslivsförvaltningen i Härnösand, hävdar att hon förbjudits av Arbetslivsnämndens ordförande Anders Byquist (S) att utreda anklagelser om sexuella trakasserier mot kvinnor på Arbetslivsförvaltningen i Härnösand.

Avsatte ordföranden i Arbetslivsnämnden i Härnösand, Anders Byquist har polisanmält sin tidigare förvaltningschef Petra Norberg och kommunchefen Sofia Pettersson för förtal.

Enligt Byquist har de båda spridit uppgifter att han stoppade en utredning som Petra Norberg ville göra om rykten om sexuella trakasserier på arbetslivsförvaltningen.

– Jag blev beordrad att begå tjänstefel av Anders Byquist, säger Petra Norberg till P4 Västernorrland.

Hon bekräftar att det handlade om ett misstänkt fall av sexuella trakasserier, men säger samtidigt att uppgiften kommit till henne anonymt och att ingen skyldig fanns utpekad.

– Via en enkät fick jag kännedom att det kunde ha inträffat sexuella trakasserier av något slag. Ingen fanns utpekad. Det var i det sammanhanget jag blev förbjuden att utreda vidare, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista