Glad personal på neurpsykiatriska mottagningen i Sundsvall med diplom och blommor. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 3
Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Neuropsykiatriska mottagningen i Sundsvall bäst i Sverige

2:17 min

För andra året i rad delar RSMH ut pris för landets Bästa psykiatriska verksamhet och i år går det till neuropsykiatriska mottagningen i Sundsvall.

Riksförbundet för social och mental hälsa, RSMH, har utsett neuropsykiatriska mottagningen i Sundsvall till landets bästa.

Med stort personligt engagemang och hög kompetens i en välkomnande och trygghetsskapande miljö med brukarinflytande har den Neuropsykiatriska mottagningen i Sundsvall skapat en verksamhet som genomsyras av professionalitet och ett fint bemötande som skapar delaktighet.

Idag delades priset ut på plats i Sundsvall av representanterna Jimmie Trevett och Barbro Ronsten från RSMH. 

– Vi kom fram till att det här var motiverat på ett bra sätt. Sedan gjorde vi research kring det här om det verkligen stämde det som stod, och det gjorde det! berättar vice ordförande i RSMH Barbro Ronsten. 

Hon förklarar att priset tillkom som en motvikt till all negativ publicitet som psykiatrin fått genom åren och för att visa på hur mycket bra som görs nationellt.

Vi applåderade oss själva när vi fick reda på det.

Förutom äran fick personalen tårta och ett diplom som kommer att pryda mottagningens vägg.

– Det var jubel och gamman och vi applåderade oss själva när vi fick reda på det, berättar Cecilia Larsson som är arbetsterapeut på mottagningen.

Den tidigare enhetschefen Lisbeth Ankarberg är också glad över priset. 

– Det har inte alltid varit lätt, vi har slitit vårt hår ibland. Men vi har haft en väldigt stark grund tillsammans, att det är för patienterna vi är här. Att vi vill göra det bästa möjliga, även om resurserna aldrig är tillräckliga, säger Lisbeth Ankarberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista