Jonathan Norberg nominerad Lilla Augustpriset 2017.
Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Jonathan Norberg nominerad till Lilla Augustpriset

3:30 min

Jonathan Norberg från Sundsbruk i Sundsvall har nominerats till Lilla Augustpriset 2017 för novellen Resan.

Det kom in hela 457 bidrag till årets Lilla Augustpris. Sex stycken har valts ut och ett av dessa är Resan skriven av 19-årige Jonathan Norberg från Sundsbruk utanför Sundsvall.

Resan handlar om den unge mannen Viktor som åker för att delta i en nazistdemonstration.

– Jag tycker det är väldigt intressant hur man kan söka sig till något så mörkt. Det är ju så mycket hat, och de här grupperingarna växer eller syns mycket mer. Man blir nyfiken på vilka de här är, säger Jonathan Norberg.

"Aldrig mer, sa världen. Ändå hörs stöveltramp på gatorna, i Sverige år 2017. Resan skildrar när den unge mannen Viktor åker till Stockholm för att delta i en nazistdemonstration. Med precision gestaltar författaren en inre och en yttre resa och väjer inte för att utforska människans allra mörkaste sidor."
Juryns motivering för nomineringen av Jonathan Norbergs novell Resan till Årets Lilla Augustpriset 2017

Vilken text som vinner avgörs genom en sammanvägning av allmänhetens och juryns röster. Röstningen avslutas den 20 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista