Sjukvårdspartiet gör comeback

1:07 min

Sjukvårdspartiet är ett parti för hela Västernorrland säger ordföranden och tonar ner samarbetet med Västrainitiativet.

Sjukvårdspartiet var tredje största parti i Landstingsfullmäktige efter valet 2010. Bara Socialdemokraterna och Moderaterna hade fler mandat. Men inför valet 2014 hoppade partiet av; brist på folk som ville ställa upp på valsedlarna och en åldrande medlemskår var några av orsakerna.

Det viktigaste just nu är att få till en slags trovärdig reda i fördelningen av sjukvården i länet.

Men till landstingsvalet 2018 gör Sjukvårdspartiet comeback. Ordförande är Yngve Nilsson från Härnösand:

– Det allra viktigaste just nu är att få till en slags trovärdig reda i fördelningen av sjukvården i länet. Att där man bor så har man tillgång till ungefär samma möjligheter.

Vi kan inte stirra oss blinda på bara Sollefteå sjukhus. Det är ju inget Sollefteåparti som kommer in, då gör vi en miss.

Yngve Nilsson betonar att Sjukvårdspartiet ska vara ett länstäckande parti.

Det har talats ganska mycket om samarbete mellan Sjukvårdspartiet och Västra initiativet i Sollefteå men Ynge Nilsson tonar ner det hela:

– Samarbete är en sak men att vi skulle vara ihop på nån landstingslista finns det inga beslut om och det kan inte vara aktuellt. 

– Vi kan inte stirra oss blinda på bara Sollefteå sjukhus. Det är ju inget Sollefteåparti som kommer in, då gör vi en miss,  utan det är Sjukvårdspartiet Västernorrland som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista