Hunden Arthur som bor i Örnsköldsvik
Hunden Arthur. Foto: Mikael Lindnord

Hunden Arthur är fortfarande populär

2:33 min

För snart tre år sedan charmade Arthur en hel värld och nyligen kom den andra boken ut som handlar om den före detta gatuhunden.

Det var under multisport-VM i Ecuador 2014 som den övergivna gatuhunden Arthur blev världskänd. Hunden var skadad och mager men efter att den fått lite mat från en av lagets deltagare Mikael Lindnord följde Arthur med på en lång och besvärlig resa genom Amazonas. 

Nu släpps den andra boken om hunden Arthur, den första har hittils sålts i ungefär 100 000 exemplar i Sverige. 

Det var hans golden ticket. 

Mikael Lindnord menar att beslutet att ta med Arthur hem var självklart då de hade delat en så lång resa tillsammans. 

– Han satsar sitt liv på att hänga med mig, det var hans golden ticket. Då bestämde jag att då han har satsat så mycket så måste jag också göra det, säger Mikael Lindnord.  

Mikael jobbar dagligen med något som är relaterat till Arthur som till exempel föreläsningar eller stiftelsen som är döpt efter Arthur som arbetar med att hjälpa skadade hundar i Ecuador. Arbetet med stiftelsen görs helt ideellt och Mikael Lindnord menar att Arthur inte renderar några stora inkomster.

– Just nu tjänar vi ingenting men kanske i framtiden att vi gör det. En stor del av jobbet görs i Arthur foundation och där är ju arbetet ideellt, säger Mikael. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista