En äldre kvinna får sitt öra undersökt av en läkare. Foto: Claudio Bresciani/TT
1 av 2
Foto: Claudio Bresciani/TT
Från vänster: Jan-Olov Häggström (S) vice landstingsråd och Per Wahlberg (M) oppositionsråd. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio
2 av 2
Jan-Olov Häggström (S) vice landstingsråd och Per Wahlberg (M) oppositionsråd. Foto: Ann-Charlotte Carlsson/Sveriges Radio

Debatt: S möter M om vården och landstingspolitiken

1:22 min

Den politiska kartan ritas om inom landstingspolitiken. Var står de två största partierna idag med mindre än ett år till valet?

Hör hela debatten - längst ner i artikeln!

Jan-Olov Häggström (S), vice landstingsråd och Per Wahlberg (M),  oppositionsråd diskuterade vårdköer, sparkrav och kostnaden för stafettläkare.

– Det är självklart att vi måste komma tillrätta med stafettkostnaderna, konstaterade Jan-Olov Häggström (S).

Vill du höja skatten igen?

– Nej, säger Jan-Olov Häggström (S).

Enda sättet att komma åt kostnaderna för stafettpersonal är en förbättrad ledning och styrning, tror Moderaterna.

– Det är det lokala, verksamhetsnära ledarskapet som kan bygga resultat. Det gör du inte i regionstyrelsens mötesrum i Härnösand, säger Per Wahlberg (M). 

Debatten är också livlig och frågorna om landstingspolitiken är många på vår Facebook-sida. Båda partierna har där svarat på flera frågor från vår publik. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista