elham mirzaei, sophie nkunzi mana, lensa tili ahmed, khawla nancy assaf. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
1 av 2
Elham Mirzaei, Sophie Nkunzi Mana, Lensa Tili Ahmed och Khawla Nancy Assaf. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Abdirahman Roba, Maja Parvin, Teo Lundberg. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Abdirahman Roba, Maja Parvin, Teo Lundberg. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Pirrigt och kul när barn spelar med Nordiska kammarorkestern

3:42 min

I två dagar träffas kulturskolelever från Sundsvall och Örnsköldsvik för att spela tillsammans med proffsmusikerna i Nordiska kammarorkestern. Spännande, tycker barnen.

Stiftelsen El Sistema Sverige är inblandad i musiklägret. Projektledaren för El Sistema Sundsvall, Ewa Filek Kryger, tycker att barnen kämpar på bra, trots det intensiva repetitionsarbetet. I pausen när de får äta hamburgare berättar flera av dem hur kul de tycker att det är att spela med proffsmusikerna.

– De är snälla och trevliga, säger Teo Lundberg som spelar fiol.

Lensa Tili Ahmed spelar också fiol och tycker lägret är roligt, inte bara för att det är spännande att träffa proffs och höra hur man samarbetar.

– Jag har fått en ny vän också, berättar Lensa.

Det finns bland annat cellister, trombonister, flöjtister och sångare bland barnen som får välförtjänt mat i pausen. Flera av dem tycker att de har lärt sig en hel del. Henna Abassy, som spelar viola, säger att det känns bra inför avslutningskonserten, men att hon är lite nervös.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista