orientering
1 av 2
Foto: SCANPIX SWEDEN

Rekordstort intresse för O-ringen Höga Kusten

2:01 min

Nästa sommar anordnas världens största orienteringstävling i Örnsköldsvik och arrangören spår ett stort deltagarantal.

Hittills är det deltagare från 30 länder och drygt 8000 personer som är anmälda till världens största orienteringstävling som avgörs i trakterna kring Örnsköldsvik i slutet på juli 2018. 

– Vi tror att det kan bli ett riktigt stort O-ringen och det betyder i praktiken 20-25 000 deltagare som är med och springer, säger Clas Engström som är generalsekreterare för O-Ringen Höga Kusten.  

De flesta anmäler sig närmare tävlingen så det är därför som Clas Engström spår ett så pass stort deltagarantal i slutändan.

Enligt Clas Engström är tävlingen i Höga Kusten potential att bli den tredje största någonsin. 

Boendefrågan avgörande

Ungefär hälften bor på camping men ungefär hälften vill bo i någon form av hus och då hoppas man från organisationen att Örnsköldsviksborna ska hyra ut sina hus. Om alla inte lyckats hitta boende kommer det påverka deltagarantalet. 

– Boendet blir delvis en begränsning för hur många det blir. Det vi har fått nu är ändå en tydlig indikation på att det finns ett stort intresse, säger Clas Engström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista