Två gripna ligger på marken med handfängsel och två poliser bevakar. Foto: Sveriges Radio
Två grips och ligger med handfängelse efter gängbråket på Mellanholmen. Foto: Sveriges Radio

Fängelse för gängbråket i Härnösand

1:17 min

En man i 26-års åldern döms för grov misshandel efter knivslagsmålet på Mellanholmen i Härnösand. Han döms till fängelse i tre och ett halvt år.

Det var i slutet av augusti som ett storbråk bröt ut på Mellanholmen i Härnösand i slutet av augusti. En man i 26-årsåldern åtalades för att ha knivskurit två män, i båda fallen kunde huggen varit livshotande, enligt åklagaren.

Men mannen döms inte till försök till dråp, som åklagaren yrkade på i första hand under rättegången, utan istället för grov misshandel. Mannen själv nekar till brott, och hävdade under rättegången att han knivskar en av männen i skinkan i självförsvar.

Sammantaget var 15 till 20 personer inblandade vid bråket som av polis och åklagare beskrivits som en sammandrabbning av fraktioner av människor orsakat av olika tillfälligheter.

26-åringen döms också för ringa narkotikabrott. Han kommer utvisas efter avtjänat straff och får inte återvända till Sverige förrän 2027.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista