Erik & Susanne Lövgren fotade framifrån i sitt hem i Ånge.
Erik och Susanne Lövgren. Foto: Joseph Knevel

Hatet och hoten blev till slut för mycket för Erik Lövgren

3:09 min

Nu berättar även Susanne Lövgren, som är gift med regionrådet i Västernorrland, Erik Lövgren (S), om den svåra tiden när hatet och hoten till slut blev för mycket.

26 oktober 2016 beslutar politikerna i landstingsfullmäktige i Västernorrland att man skall stänga BB och den slutna kvinnosjukvården vid sjukhuset i Sollefteå. 

För Erik Lövgren blir det här beslutet början på slutet för honom som regionråd. Både innan och efter att beslutet är fattat är debatten kring nedläggningen inte bara tuff politisk utan Erik Lövgren och hans familj får ta emot hot och hat. 

Bland annat har det i kommentarer på Facebook skrivits "skjut han snälla skjut han" och i ett brev som skickats till kansliet stod det "Du skall veta att jag ser dig varje dag, akta dig noga"

Vid köksbordet hemma i Ånge möter vi Erik och hans fru Susanne. Hur hanterar man hot som kommer och hur påverkar det familjen och livet?

Vi träffar också "Rolf", han som skrev "skjut han snälla skjut han" i en facebooktråd. Vad tänker han om att länets regionråd slutar på grund av hotfulla kommentarer?

Mathias Westin är administratör i två olika facebookgrupper som kämpar för sjukvården i Västernorrland och vi hör honom berätta hur de hanterar den råa och hotfulla jargongen. 

Tendens kortdokumentär: Jävla politiker!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista