Kulturskaparna Örnsköldsvik
Thomas Neuendorf och Erika Johansson läste egna dikter under poesiveckan i Örnsköldsvik. Foto: Lennart Sundwall/Sveriges Radio.

Diktläsning en del av poesiveckan i Örnsköldsvik

Thomas Neuendorf reciterar egen dikt: Jag tycker om henne, hon luktar vanilj
2:40 min

Poesiveckan i Örnsköldsvik pågår för fullt. Idag tisdag läste ett tiotal personer från Kulturskaparna egenskrivna dikter.

Gruppen Poesihörnan har funnits i Örnsköldsvik i drygt 20 år. Tillsammans med bland annat studieförbundet Bilda, har det nu skapats en poesivecka. Premiär var det i lördags och veckan avslutas på fredag med en workshop i kreativt skrivande.

Ett tiotal medlemmar från Kulturskaparna fanns på biblioteket i Örnsköldsvik under tisdagslunchen, där egna dikter reciterades under rubriken Hallongrottor och kokostoppar. Bland andra fanns Thomas Neuendorf och Erika Johansson på plats. De går båda en kulturinriktad utbildning för vuxna med en begåvningsmässig funktionsnedsättning i Örnsköldsviks folkhögskolas regi.

– Jag har funnits hos Kulturskaparna i 15 år, säger Thomas Neuendorf. Jag gillar mest målning och teater.

Erika Johansson håller med, men fyller på med att hon värdesätter gemenskapen på skolan högt.

I morgon onsdag finns författaren Grzegorz Flakierski på plats på biblioteket för att berätta om sitt författarskap och om sin nya bok som heter Familjealbum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".